Nå skinner borettslaget

Nå skinner borettslaget 1

Prosjektlederen fra OBOS er fornøyd med rehabiliteringen i Borettslaget Nyegården 1 som består av to blokker. Tidsplanen holdes med god margin!

– Planen er å være ferdig februar 2024, men vi ligger godt innenfor tidsplanen, sier prosjektleder Frode Liseth i OBOS.

Åpne altaner som kan lukkes

Styremedlem Trond Bertelsen har innredet balkongen for helårsbruk. Han har lagt ned fliser på gulvet. I leveransen inngår svevende taklampe med dimming og på veggen har Bertelsen montert en varmelampe. Han trenger ikke lenger bekymre seg for at hagemøblene blir våte. I tillegg er balkongen blitt en drøy meter større enn den åpne løsningen.

Nå skinner borettslaget 2

Monica, som bor i Nyegården 1, trives godt på den nye balkongen

Veldig fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med den nye balkongen, sier hun, og generelt tilfreds med at blokken hun bor i har fått en solid oppgradering
Nå skinner borettslaget 3

Nyegården før rehabiliteringen

Det er nemlig ikke bare balkonger rehabiliteringen handler om. Frode Liseth i OBOS forklarer at gamle fasader er erstattet med nye, gamle vinduer er byttet ut og taket har også fått en overhaling.

– I dette prosjektet har vi fjernet asbest, byttet dårlig isolasjon fra 1960-tallet og har nå 20 centimeter isolasjon på fasadene. Alle vinduer, tak og vegger er tettet. I taket har vi lagt inn 40 centimeter isolasjon. Blokkene er “tettet igjen”.Frode Liseth, OBOS
  • Gamle vinduer på nordsiden av den nederste blokken er byttet.
  • Gamle vinduer på østsiden av den øverste blokken er byttet.
  • Taket i begge blokker er etterisolert.
  • Alle hyblene i i den øverste blokken får også ny balkong. Disse balkongene blir uten glass.
  • Det settes inn ny altandør i alle stuene.

Enerigibesparende

I praksis betyr “tettingen” at leilighetene blir mer energieffektive. Beboerne trenger ikke lenger “fyre for kråkene”, som det heter. De to blokkene har noe så sjeldent som eget ildsted i leilighetene.

– Dette er nok et av de siste borettslagene som fikk egen kamin i leilighetene.Frode Liseth, OBOS

Kan melde inn avvik

I forbindelse med rehabiliteringen har OBOS benyttet meldingssystemet Vibbo slik at beboerne kan melde inn avvik. Dermed kunne prosjektlederen raskt fange opp eventuelle avvik. At det var stor interesse for å bruke den nye balkongen fikk han selv erfare. Før balkongene ble formelt åpnet snek flere beboere seg ut på balkongen for å prøve den ut.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger, folk virker å være veldig fornøyde.Frode Liseth, OBOS